Szöllősi Emese: +36-20-545-6585 Horváth Ernő +36-20-938-5226

Kenutúra

 

Szigetvilág a Dunán, avagy vízitúrák a szigetközi és csallóközi mellékágrendszerben

A négy személyes kenuban kényelmesen elférünk, mert nem kell a sátrat, táskákat bepakolni. A vízhatlan hordóban csak az uzsonnát, néhány személyes cuccot és a fényképező gépet teszem.És már siklunk is a vízen. A z egyik oldalon sűrű ártéri dzsungel a másikon illatos, színes rétek, melyen gólyák falatoznak.Néhány kilométer után egy kisebb zúgón balanszírozunk. A kánikulában felforrósodott a levegő, és a bőrünk, jól esik egyet csobbanni egyet a tóvá kiszélesedő mozdulatlan selymes vízbe.Utunkat áréri erdők zsongó hűvösében folytatjuk, fűzerdők és tölgyesek váltják egymást. Az egymáshoz közeli kis szigeteket töltések, hidak kötik össze, hamarosan elveszítjük a tájékozódó képességünket,nemúgy vezetőnk Ernő, aki térkép nélkül is jól navigálja a csoportot, meg is találjuk a világ legfinomabb réteseit készítő nénijét. Majd utunk során még a nagy Dunán is evezünk .Egy utolsó emelés és visszaérkezünk a táborhelyünkhöz.

 

Specialitásunk:

  • Csillagtúrák. A táborhelyünk a Vadvíz Kemping Dunakilitin. Onnan indulunk reggel és oda érkezünk vissza  este a  változatos útvonal vezetésű túráink során. Nem kell naponta sátrat állítani és mindent összepakolni és feltornyozni akenukban.
  • Teljes ellátás. Reggel,amikor kibújsz a sátradból svédasztalos reggeli vár, majd a saját ízlésednek megfelelően készítheted el az alapanyagokból  a hidegcsomagodat. Este Attila és sok-sok kis szakács készíti a bográcsban az ételt.
  • Szakszerű túravezetés
  • A Szigetköz gyöngyszeme a lipóti termál és Élményfürdő látogatása ( rossz idő esetén)
  • Vadvízi evezés a szlovákiai mesterségesen kiépített pályán