Mászótábor

maszas

Megtetszett, sőt megszeretted a falmászást és egyre nagyobb terveid vannak: klettersteig Tatabányán netán a Hohewandon vagy a Dolomitokban. Vannak tapasztalt ismerőseid és azok szívesen megmutatják, hogyan kell sziklát mászni. Már csak felszerelést kell kölcsönkérned.

Ez a  felfogás vezet aztán a csalódásokhoz, balesetekhez és kiábrándultsághoz.  A sziklamászás nem csak azon múlik, hogy van-e köteled és egy barátod be is szereli azt. Ez egy gyönyörű, vonzó, embert próbáló,a  kihívásokat kedvelőknek  való sport. Felnőtteknek , mindig azt javasoljuk, hogy ha szeretik és hosszú távú terveik vannak végezzenek el egy alapfokú hegymászó tanfolyamot, ha pedig csak néha-néha elmennének egy hétvégére a hegyekbe, akkor velünk jöjjenek el és ellenőrzött körülmények között próbálják ki  a sziklamászást!

A gyerekeket  táborainkban tanítjuk a  biztosításra, kötéltechnikákra, csomózásra, a helyes magatartásformára a természetben és egymással szemben. Szeretnénk, ha nem csak önmagában a kíváló teljesítményért másznának, sőt egy komplex pozitív  attitűdkialakítása a fő célunk. A fizikai fittség, barátság, közösségi élmény, felelősség, bátorság, a természet tisztelete mindenki számára fontos értékké válhat. Megmutatjuk, hogy ez egy teljes életre szóló aktivitás.hogy mindenki elérhesse a saját „északi falát”!

Specialitásunk:

– Kezdő gyerekek és felnőttek számára is biztosítani tudjuk a sziklamászás lehetőségét